Kral 3. Charles’ın taç giyme töreni davetiyesindeki gizli detaylar

Kral 3. Charles’ın taç giyme töreni davetiyesindeki gizli detaylara birlikte bakmak ister misiniz?

Törenin 6 Mayıs’ta yapılacağı resmi olarak bildirildi ve Buckingham Sarayı, dünyanın dört bir yanına dağıtılacak olan 2000 adet davetiyenin görselini basınla paylaştı.

Bitkiseverler olarak görür görmez dikkatimizi çeken bir davetiye olduğu aşikar. Böyle her milimetresinde gizli bir anlam olan şeyleri severim. Hele ki işin içinde bitkiler varsa 🙂

Davetiye, hanedan sanatçısı Andrew Jamieson tarafından tasarlanmış. King Charles’ın sürdürülebilir bir yaşam sürmeye yönelik çabasıyla paralel olarak davetiyenin geri dönüştürülmüş bir kağıda basılacağı belirtilmiş.

Kral 3. Charles’ın Davetiyesindeki Bitkiler Neyi Temsil Ediyor?

Davetiyede Kral 3. Charles ve Camilla’nın ayrı ayrı aile armalarını görüyoruz. Üstte ortadaki C harfi ve üzerindeki iki kuş ise Charles ve Camilla’nın arması.

Davetiyede soyut çiçek türleri söz konusu değil. Bitkiler tam bir İngiliz çayırını tasvir ediyor. Yabani çilekten mügeye ve çan çiçeklerine kadar çok sayıda kır çiçeğine yer verilen bordür, Kral Charles’ın adındaki “3” rakamını temsilen üçlü grup halinde yerleştirilmiş.

Davetiyede anma amacıyla biberiye dalına ve Kraliçe II. Elizabeth’in en sevdiği çiçek olan müge çiçeğine de vurgu yapıldığı görülüyor.

Alt orta bölümündeki Green Man (Yeşil Adam) ise İngiliz folklorunda baharı ve yeniden doğuşu simgeleyen kadim bir figür. Buckingham Sarayı’na göre alıç, sarmaşık ve meşe yapraklarıyla bezeli bu Yeşil Adam, yeni saltanat dönemini temsil ediyor.

Kral 3. Charles’ın taç giyme töreni davetiyesinde bitkilerin yanı sıra arı, kelebek, uğur böceği, aslan, yaban domuzu ve kızılgerdan gibi hayvanları görmek mümkün. Şahane bir uyum olduğunu söylemek gerek.

Bu arada arıları hatırlarsanız çok önemli bir yere koyuyorlar. Kraliçe Elizabeth’in ölümünü arılara haber vermişlerdi. 🙂

This website uses cookies.