Mart ayında ekimi yapılacak bitkiler

Mart ayı geldiğinde şehirli bahçenize neler ekebilir/dikebilirsiniz? Mart ayında ekimi yapılacak bitkiler neler?

Mart ayı ekim dikim aylarının ilki. Cemreler düştüğüne göre ve yazı müjdecisi bahar ayları geldiğine göre evinizde sebze ve meyve dikimine başlayabilirsiniz. Mart ayından önce dikim yaparsanız don olayları ve soğuklar tohumları veya yeni büyüyen filizleri dondurabilir.

Mart ayında ekimi yapılacak sebzeler hangileri?

Domates, bezelye, havuç, çeri domates, maydanoz, roka, mısır, salatalık, patlıcan, dereotu, karnabahar, kabak, biber çeşitleri, patates, dolmalık biber Mart ayından tohumunu ekebileceğiniz sebzelerdendir.

Mart ayı bitmeden ve bitkiler tamamen uyanmadan gerekli budama işlemlerini yapmaya da özen gösterin. Mart 15 olmadan budama işlerini tamamlamalısınız.

Mart ayı saksı değişimi için de uygundur. Bitkilerin büyüme evresine geçeceği bahar aylarının ilki olan Mart ayında saksı büyütme ihtiyacı olan bitkileri 1 boy büyük saksıya geçirebilirsiniz.

Mart ayı kış uykusundan uyanan bitkiler için ilk gübreleme ayıdır. Mart’ın 15’i kış 15’i yaz diyen nineleri unutmayalım. Ben de Mart’ın ikinci yarısından itibaren yavaş yavaş sıvı besin vermeye başlıyorum.

 

 

This website uses cookies.