Hobi bahçesi kurmak isteyenlere 5 öneri

Evde ya da işyerinde çiçek, bitki hatta küçük sebze ve meyveler yetiştirmek, bakımlarını yapmak son zamanlarının en dinlendirici uğraşları arasında yer alıyor. Ancak çiçeklerin ve diğer farklı bitkilerin solması, hayat sürelerinin kısa olması, canlılıkları ve parlaklarıyla ilgili sorunlar, bu dinlendirici ve keyifli uğraşın önde gelen sorunları olarak dikkat çekiyor. Bitkilerin hayat süresini uzatan formüller ve hobi bahçesi kurmak isteyenlere özel ürünler sunan Bacteco, evinde veya işyerinde minik bir bahçe düşleyenlerin yanı sıra balkonunda organik meyve veya sebze yetiştirmek isteyenlere özel öneriler paylaştı.

Yetiştirilmek istenen bitki ile ilgili detaylı bilgi sahibi olun

Hobi bahçeciliği ile uğraşmak isteyen kişi, eğer toprak ve bitki yetiştiriciliği ile ilgili deneyimi yoksa öncelikle bitkileri ya da yetiştireceği sebze ve meyveleri tanıması gerekir. Çünkü her bitkinin, sebzenin ve meyvenin kendine özgü iklim, toprak ve yetiştiricilik özellikleri söz konusudur.

Gerekli ortamı yaratın

Yetiştirilecek bitki, meyve ya da sebze için gerekli ortamın ve koşulların sağlanması önemli bir diğer faktördür. Kökleri ve yaprakları için uygun ışığın sağlanması, mekanın hobi bahçeciliğine özel düzenlenmesi, uygun büyüklükte saksı ya da alan kullanımı, güneşi çok sevmeyen bitkiler yetiştirilecekse şemsiye ya da tente kullanılması, toprağın nemli kalmasının sağlanması gibi noktalar, öncelikle dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında yer almaktadır.

Hobi bahçesi için doğru toprak seçimi

Hobi bahçeciliği özelinde yetiştirilmek istenen bitki için toprak verimli, fazla suyun tahliye edilmesi için iyi drene edilmiş ve besin elementleri bakımından zengin olmalıdır. Uygun toprak eğer varsa evin çevresindeki bir park ya da bahçeden veya bahçe ürünleri satan mağazalardan kolayca temin edebilir.

Zaman ayırın ve sabırlı olun

Hobi bahçeciliği her yaşta zevk alınarak yapılabilecek, oldukça rahatlatıcı bir hobidir. Ancak bu hobinin devamlılığı için yetiştirilmek istenen bitki, sebze ya da meyvelere zaman ayırmak, büyümelerinin her aşamasını gözlemlemek ve ortam koşullarının devamlılığını sağlamak oldukça önemlidir.

Bitkilerin hayat süresini uzatan formüller kullanın

Bitki bakım setleri ve ürünleri, hobi bahçeciliğiyle ilgili sorunlara birkaç günde ve gözle görülür çözümler sunarken, formüllerinde bulunan maddeler ve vitaminler sayesinde bitkilerin besin ihtiyacının tamamını karşılamaktadır. Örneğin Bacteco ürünleri; bitkilerin hayat süresinin uzamasını, yapraklarının daha yeşil ve sağlıklı olmasını, canlılıklarının ve parlaklarının artmasını sağlarken, aynı zamanda zararlı böceklerin de bitkinlerden uzak durmasına yardımcı olmaktadır.

Bacteco ürünlerini incelemek için tıklayın!

#sponsorluyayın

This website uses cookies.