Tarım Cebimde uygulaması çiftçilerin işini kolaylaştırıyor

Üreticilerin bir dizi işlemi sanal ortamda yapmasına imkan sağlayan Tarım Cebimde mobil uygulamasının ilk bir ay içerisinde 100 binden fazla kullanıcı tarafından indirilerek kullanılmaya başlandığı aktarıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin 2 Ocak’ta tanıtımını yaptığı “TarımCebimde” mobil uygulaması ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının e-Devlet üzerinden alınmasının hem çiftçinin hem de bürokrasinin işini kolaylaştırdığı bilgisine yer verildi.

Çiftçinin ve üreticinin işlerini kolaylaştıran mobil uygulamanın kullanıcı sayısının ilk bir ay içerisinde 100 bini geçtiği bildirildi.

Tarım Cebimde uygulamasında hangi işlemler yapılabiliyor?

Tarım Cebimde mobil uygulaması, App Store, Google Play ve App Galery mobil mağazalarından akıllı telefonlara indirilebiliyor.

Uygulamada “Bitkisel Üretim”, “Hayvansal Üretim”, “Desteklemelerim”, “e-Devlet Hizmetleri”, “Destek Takvimi”, “Eğitim-Yayın” ve “Faydalı Bilgiler” menüleri yer alıyor.

Tarım Cebimde uygulaması üzerinden çiftçiler ve üreticiler, hayvanlara ilişkin doğum, ölüm, düşen küpe bildirimleri ve ÇKS belgesi alma gibi Bakanlığın il ve ilçe müdürlüklerine giderek yapabildikleri iş ve işlemleri gerçekleştirebiliyor.

Tarımda dijitalleşme kapsamında hayata geçirilen Tarım Cebimde uygulamasında iyileştirme ve güncellemelerin devam etmesi bekleniyor. Uygulamaya, balıkçılık ve su ürünleri, evcil hayvanlar, kent tarımı, doğa, orman ve su gibi kategorilerdeki işlemlerin ve bilgilerin eklenmesi bekleniyor.

Bakanlık, Tarım Cebimde uygulamasının yalnızca çiftçiler için değil vatandaşlar için de cazip hale gelmesi için çalıştığını ifade ediyor.

This website uses cookies.