Nane nasıl çoğaltılır?

İtiraf ediyorum. Marketten aldığım yeşillikleri henüz bozulmadan bitirebilmişliğim yok  🙂 Meyve – sebze reyonunda yeşil yeşil görünce maydanozundan nanesine hepsini almak istiyorum ama her gün yemek yapıp bitirmek mümkün olmuyor. Genelde bir bardak içinde mutfağa yeşillik katıyorlar. Geçen gün yine benzer bir durum bambaşka sonuçlara sebep oldu.

Migros’tan aldığım 1 demet naneyi uzun süre dayansın diye yarım bardak suyun içine koydum. Birkaç gün sonra nanelerin köklendiğini fark edince biraz şaşırdım. Meğer bizim naneler pek tazeymiş. Bütün bardağın içi kökle dolunca bunu bir işaret olarak kabul edip hemen saksıya aldım.

Sağdaki 1 hafta önceki halleri. Toprağa tutunmakla kalmadı mini mini yaprak çıkarmaya da başladı ?

Nane zaten arsızlığı ile bilinen bir yeşilliğimiz. 1 sap naneden 1 saksı nane elde etmek mümkün yani. Ben genelde aşırma yöntemiyle çoğaltıyordum ancak bu kez köklendirmiş oldum. (Suda köklendirme sizce de müthiş tatmin edici değil mi?)

Aşırma yöntemi ne derseniz şu: Bahçede nane gördün 1-2 sap çaktırmadan kopar gel toprağa dik. İlla ki tutuyor. Hatta nanelerin evinizi ele geçirmesi bile mümkün. Öyle arsız çünkü bu minikler ?

Naneler çok taze olduğu için değil nanenin huyundan da köklenmiş olabilir. Birkaç günlük olsa bile eve gelince suya koyun. Zira yemek yaparken saksıdan taze taze kırpmak pek keyifli oluyor.

🍃 https://www.instagram.com/evyesili/

🍃 https://evyesili.com/

🍃 https://www.facebook.com/pg/evyesili/

🍃 https://www.gizemaydogan.com/

🍃https://www.youtube.com/c/RootsBuds

This website uses cookies.