Şeflera Yaprakları Yapış Yapış Neden?

Popüler

Soru: Şeflera yaprakları yapış yapış neden ve ne yapmalıyım?

Schefflera ya da bizim bildiğimiz adıyla şeflera, Araliaceae familyasındaki çiçekli bitkilerin bir cinsidir. Tahmini 600-900 tür ile cins, ailesinin yaklaşık yarısını temsil eder. Beş parmak bitkisi olarak da bilinen şeflera yaprakları yapış yapış olduğunda çok tatsız bir görünüme ve duruma bürünür. Şemsiye benzeri bu yeşillik bakımı kolay bitkilerden olsa da birkaç soruna meyillidir.

Şeflera Yaprakları Yapış Yapış Neden?

Şeflera kocaman ve şemsiye gibi açılan yaprakları ile bakımı kolay bitkilerden olsa da bu özellikleri sebebiyle bir soruna gebedir. O da yaprak bitleri. Şeflera yaprakları yapış yapış ise bilin ki bunun sebebi minik böceklerin bitkinin özsuyu ile beslenmesi ve bu esnada bitkiye bıraktıkları salgılardır. Bu böceklere yaprak biti diyoruz.

İlgili: Limon ağacı yaprakları yapış yapış neden?

Un biti veya yaprak biti yaprakların yapış yapış olmasına neden olan yaprak zararlılarındandır. Bitkinin özsuyunu emerken salgıladıkları madde yapışkanlığa neden olur. Yapraklar parlak ve yapışkan bir görünüm alırken bu durum gittikçe yayılabilir ve bitkiniz istila edilebilir. Üzerinde toz biriken yapışkan alanlar siyah görünebilir.

 Şeflera Yapraklarım Yapış Yapış Ne Yapmalıyım?

Yaprak bitlerinin neden olduğu yapışkanlıktan kurtulmak için bitkinin yapraklarını öncelikle bol su ile yıkamayı deneyebilirsiniz. Genelde işe yarayan bu yöntem, istila yaygın olunca tek başına etkili olmayabilir.

Bitkinin istila edilen bölümlerinin budanarak uzaklaştırılması çok önemli. Hastalıklı bölümleri kompost alanınızda kesinlikle kullanmayın.

Tesbih ağacı yağı olarak da bilinen Neem ağacı ağacı yağı pek çok sorunda olduğu gibi yaprak bitlerinde de etkilidir. Evde kullanımı zararsız olan bu yağ ile bitkinin ilgili bölümlerini temizleyebilirsiniz. Pamuk veya pamuklu çubuk ile yaprakları silebilir veya bitkiye spreyleyerek uygulayabilirsiniz.

Losyonsuz alkollü dezenfektan ve alkol de yaprak bitlerine karşı oldukça etkili. Bitkinin üzerindeki yapışkanlık ve yaprak canlıları bitene kadar disk pamukla yaprakları silmelisiniz.

Şeflera yaprakları yapışkanlığını giderdikten sonra bitkinin özel bakıma ihtiyacı olabilir. Yaprakları aşağı sarkıyorsa, cansız görünüyorsa veya renk değişiklikleri varsa sebebi bu bitlerin özsuyu emmiş olmasıdır. Normaldir. Yaprak bitinden kurtardığınız bitkiye 2-3 haftada bir gübre vermek, toprağı kötü görünen bitkinin toprağını değiştirmek ve toprağı kurudukça sulama yapmak bitkinin kendine gelmesi için önemli noktalardır.

Bitkilerde hastalık ve yaprak zararlıları varken besleme yapmamak önemli. Yani önce sorunu çözmek ve sonrasında bitkinin toparlanması için desteklemek gerekir.

Yeşil günler

🍃 https://www.instagram.com/evyesili/

🍃 https://evyesili.com/

🍃 https://www.facebook.com/pg/evyesili/

🍃 https://www.gizemaydogan.com/

🍃https://www.youtube.com/c/RootsBuds

- reklam -
- reklam -

Son Yazılar

- reklam -

Önerilenler

- reklam -